Top 10 attractieparken Europa 2024

Disney 1788210 pixabay

Wat zijn de leukste pretparken van Europa? Wij hebben de leukste en beste attractieparken van Europa voor jou uitgezocht en deze top 10 pretparken samengesteld. Achtbanen, snelstromende rivieren, spannende shows. Een themapark is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in Europa zijn leuke en spannende pretparken te vinden. Hier de TOP 10 leukste pretparken van Europa!

1. Disneyland Parijs - Frankrijk

disney 1788210 pixabay

Disneyland Parijs is het grootste en bekendste Themapark in Europa. Hier beleef je de magie van Disney, dankzij de spannende attracties, spetterende shows, evenementen en die bijzondere Disneysfeer in Disneyland® Parijs. Niet alleen kunt u hier genieten van het Disneyland Attractiepark, maar ook van Walt Disney Movie Studios Park. Er zijn sensationele achtbanen en vele andere bekende attracties. Samen met de vele andere sprookjesachtige attracties en shows is Disneyland® Parijs een fantastische bestemming voor een dagje uit of minivakantie met de hele familie!

2. Europapark - Duitsland

europapark uHQsO9IzK8k unsplash

Het Attractiepark & Resort Europapark in Rüst is het grootste Attractiepark van Duitsland en heeft meer dan 100 leuke en spannende attracties, shows en evenementen. Met zoveel attracties, zijn er gewoon te veel om te noemen, iedereen zal hier zijn favoriete attractie vinden, achtbanen, wildwaterbanen, familieattracties, kinderattracties- en speeltoestellen. Het park heeft 15 themawerelden, in een Europees thema. Naast de vele attracties, zijn er ook nog tal van leuke shows en evenementen te bezoeken. Alle shows en evenementen zijn gericht op vermaak voor het hele gezin. Europark Rüst is van alle gemakken voorzien, er zijn hotels, een camping, cafés en bars. Ideaal voor een korte vakantie met het hele gezin!

3. Phantasialand - Duitsland

fabiola 2510934 pixabay

In het Duitse Brühl staat het immens populaire attractiepark Phantasialand. Met spannende attracties, spetterende shows. Er zijn spannende en leuke attracties voor bezoekers van iedere leeftijd. Je hoeft je hier echt geen moment te vervelen. Er zijn fantastische wildwaterbanen en Rollercoasters, zoals de Taron en de Black Mamba. Voor de jongere bezoekers zijn er leuke attracties, waaronder verschillende draaimolens en een waterspeelplaats en er is zelfs een speciaal kinderland. Aan het eind van de dag kun je genieten van een fantastische dinnershow. Phantasialand biedt echt een hele dag spanning, sensatie en heel veel plezier voor jong en oud.

4. Puy du Fou - Frankrijk

puy du fou 1976537 pixabay

Puy du Fou is een show- en entertainmentpark. Ooit werd het park zelfs verkozen tot beste pretpark ter wereld. Uiteraard geniet je naast de sensationele shows ook van de spannende attracties, zoals achtbanen en 'droptowers'. Het grootste spektakel is zonder twijfel Cinéscénie. Deze show speelt zich af in de ruïnes van een kasteel en neemt je mee door de geschiedenis van de omgeving. Je moet extra betalen voor deze show, maar het is het geld meer dan waard. Dankzij de sensationele shows en de top attracties in het park, is Puy du Fou absoluut één van de beste pretparken in Europa.

5. Efteling - Nederland

efteling piranacirca eiland

Ook in een Europese Top 10 beste pretparken mag geen Nederlands pretpark ontbreken. De Efteling is niet alleen het meest populaire pretpark van Nederland maar ook één van de top parken van Europa. Het park biedt spanning en plezier voor iedereen, van alle leeftijden. Er zijn spannende achtbanen, waterattracties en vele andere attracties voor de echte waaghalzen, speeltuinen, draaimolens en andere leuke attracties voor de jongste bezoekers en er zijn leuke attracties voor het hele gezin. Geniet ook van de vele mooie shows in het park. De Efteling is absoluut een top bestemming voor een dagje uit in Nederland.

6. Parc Asterix - Frankrijk

actbaan 1664083 pixabay

De bekende striphelden Asterix en Obelix hebben vele spannende avonturen beleefd. Niet ver van Parijs kun je delen in hun avonturen en zelf spanning en sensatie beleven in het Parc Asterix pretpark. Jong en oud zal zich hier vermaken. De echte spanningszoekers kunnen hun lol wel op, in de vele verschillende achtbanen, waaronder de Oziris, Goudurix en Tonnerre de Zeus. Ook in de familie attracties, zoals de Discobelix, Pégase Express en Le Grande Splatch kan genoeg spanning en sensatie gevonden worden. De allerkleinste Galiërs kunnen zich vermaken in draaimolens, mini wildwaterbaan Hydrolix, treintjes en verschillende speeltuinen. Zo staan Asterix en Obelix nog steeds garant voor spannende avonturen!

7. Tivoli Gardens - Denemarken

tivoli gardens 711923 pixabay

Tivoli Gardens is één van de oudste pretparken van Europa. De historie van het park is één van de dingen die het park zo populair maakt. Je kunt hier onder meer in één van de oudste attracties ter wereld, de houten achtbaan 'Rutschebanen' uit 1914. Natuurlijk heeft het park ook moderne attracties, zoals de looping achtbaan Dæmonen. Als extra sensatie, roetsj je van deze achtbaan met een VR-bril op. Met de spannende attracties, de unieke sfeer en de historie is Tivoli Gardens terecht één van de populairste en drukst bezochte attractieparken van Europa.

8. Alton Towers - Engeland

fort fun 1089470 pixabay

Pretpark Alton Towers is gebouwd in de oude kasteeltuin in het kleine Engelse dorpje Farley. Het pretpark heeft diverse leuk, spannende attracties, waaronder The Haunted House, dat de langste ride van Europa is. Daarnaast ook nog eens 10 snelle achtbanen. Als dat nog niet genoeg vermaak is, dan heeft het park uiteraard ook een eigen waterpark en kun je hier zelf wat relaxen met minigolf en een bezoekje aan de wellness. Wil je meerdere dagen genieten van Alton Towers dan kun je in het hotel of vakantiepark bij het pretpark verblijven.

9. Legoland Billund - Denemarken

legoland du 392128 pixabay

Lego. Wie kent het niet? Niet alleen is het speelgoed enorm populair, dit geldt ook voor de pretparken. In het Deense Billund vind je het Legoland Attractiepark van Denemarken. Net als het speelgoed, zal jong en oud zich ook in het pretpark optimaal vermaken. Er zijn tal van spannende rides en achtbanen, zoals de x-treme racers, Polar x-plorer en Ninjago the Ride. Wil je het even wat rustiger aan doen, dan ga je naar het Aquarium Atlantis by Sealife, dat natuurlijk ook in het lego thema is. Bij het pretpark bevindt zich een hotel en vakantiepark, waardoor je optimaal van Legoland kunt genieten.

10. Movie park Germany - Duitsland

movie park germany 4403929 pixabay

Net over de grens, bij Oberhausen vind je het Movie Park Germany. Het pretpark is gebaseerd op de waanzinnige Hollywoodwereld. Hier komen de films tot leven! Je ziet hier allerlei spannende shows en natuurlijk zijn er talloze sensationele rides voor jong en oud. De attracties zijn in thema's van allerlei grote films en series en zelfs Sponge Bob heeft hier een thema wereld! Kom hier een dagje genieten van de vele attracties, of breng hier zelfs een weekendje weg door en verblijf in het Movie Park Hotel.