Top 10 pretparken Duitsland 2024

Europapark uHQsO9IzK8k unsplash

Wat zijn de mooiste pretparken van Duitsland? Wij hebben de leukste en beste attractieparken van Duitsland voor jou uitgezocht en deze top 10 pretparken samengesteld. Achtbanen, snelstromende rivieren, spannende shows. Een themapark is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in Duitsland zijn leuke en spannende pretparken te vinden. Hier de TOP 10 leukste pretparken van Duitsland!

1. Europapark - Rüst

europapark uHQsO9IzK8k unsplash

Het Attractiepark & Resort Europapark in Rüst is het grootste Attractiepark van Duitsland en heeft meer dan 100 leuke en spannende attracties, shows en evenementen. Met zoveel attracties, zijn er gewoon te veel om te noemen, iedereen zal hier zijn favoriete attractie vinden, achtbanen, wildwaterbanen, familieattracties, kinderattracties- en speeltoestellen. Het park heeft 15 themawerelden, in een Europees thema. Naast de vele attracties, zijn er ook nog tal van leuke shows en evenementen te bezoeken. Alle shows en evenementen zijn gericht op vermaak voor het hele gezin. Europark Rüst is van alle gemakken voorzien, er zijn hotels, een camping, cafés en bars. Ideaal voor een korte vakantie met het hele gezin!

2. Phantasialand

pretpark achtbaan 793397 pixabay

In het Duitse Brühl staat het immens populaire attractiepark Phantasialand. Met spannende attracties, spetterende shows. Er zijn spannende en leuke attracties voor bezoekers van iedere leeftijd. Je hoeft je hier echt geen moment te vervelen. Er zijn fantastische wildwaterbanen en Rollercoasters, zoals de Taron en de Black Mamba. Voor de jongere bezoekers zijn er leuke attracties, waaronder verschillende draaimolens en een waterspeelplaats en er is zelfs een speciaal kinderland. Aan het eind van de dag kun je genieten van een fantastische dinershow. Phantasialand biedt echt een hele dag spanning, sensatie en heel veel plezier voor jong en oud.

3. Movie park Germany

movie park germany 4403929 pixabay

Net over de grens, bij Oberhausen vind je het Movie Park Germany. Het pretpark is gebaseerd op de waanzinnige Hollywoodwereld. Hier komen de films tot leven! Je ziet hier allerlei spannende shows en natuurlijk zijn er talloze sensationele rides voor jong en oud. De attracties zijn in thema's van allerlei grote films en series en zelfs Sponge Bob heeft hier een thema wereld! Kom hier een dagje genieten van de vele attracties, of breng hier zelfs een weekendje weg door en verblijf in het Movie Park Hotel.

4. Legoland Duitsland

legoland du 392128 pixabay

Niet ver van de stad München ligt Legoland Deutschland, het vierde Legoland park van de keten. Hier vind je allemaal Lego gerelateerde attracties en themawerelden. In totaal zijn er ruim 30 attracties en 24 rides, verdeeld over 10 themawerelden, zoals Miniland, Lego X-treme, Lego City, Adventureland en Knights Kingdom. Met de grote diversiteit aan attracties en rides, ben je verzekerd van een dag vol spanning en sensatie voor jong en oud!

5. Heide Park

heide park 4830861 pixabay

Midden in de driehoek tussen Bremen, Hannover en Hamburg ligt het Freizeitpark Heide-Park. Thrillseekers vermaken zich hier in achtbanen als de Big Loop, Bobbahn, Collossos en de Vlucht der Demonen. Naast de vele achtbanen, zijn er ook diverse attracties voor families en kinderen, zoals draaimolens, wildwaterbanen, een reuzenrad en meer. Op slechts 4 uren rijden van Utrecht, is het Heide Park een top bestemming voor een dagje pretpark in Duitsland.

6. Tripsdrill

tripsdrill 1698854 pixabay

Net boven Stuttgart ligt het Erlebnispark Tripsdrill. Dit is het oudste pretpark van Duitsland. In 2019 vierde het park haar 90ste verjaardag. Je vindt hier achtbanen, splashcoasters en veel meer spannende attracties. Naast het park bevindt zich ook nog eens een wildpark dat bij het Themapark hoort. Hier zie je bijzondere wilde dieren van dichtbij. Bezoek dit prachtige themapark voor een fantastisch dagje uit in Duitsland.

7. Holidaypark

holiday park 3100041 pixabay

Holidaypark Duitsland is een onderdeel van Plopsa, bekend van de Plopsa Pretparken in België en Nederland en natuurlijk van Studio 100. Het park heeft verschillende spannende attracties, waaronder 3 spannende 8 banen en 6 waterattracties. Daarnaast zijn er nog diverse leuke familieattracties en kinderattracties in het park te vinden, allemaal in het Plopsa Thema. Wanneer je van Plopsa houdt, dan is plezier gegarandeerd in het Holidaypark Duitsland!

8. Freizeitpark Fort Fun

fort fun 1089470 pixabay

Niet ver van de populaire wintersportbestemming Winterberg, vind je het pretpark Fort Fun Abenteurland. Met 4 achtbanen, 2 splashcoasters en verschillende andere spannende attracties doet Fort Fun haar naam eer aan. Naast deze attracties zijn er ook nog leuke shows in het park en zijn er een indoor speeltuin en een 4D shooter. In de winter is er Fort Fun Winterwelt, waarbij het park een skigebied openstelt met pistes, skiliften en een skiwinkel.

9. Playmobil Funpark

playmobile funpark 2881286 pixabay

Vlakbij het Beierse Neurenberg ligt het Themapark Playmobil Funpark. Dit pretpark heeft allerlei attracties gebaseerd op het populaire speelgoed Playmobil, zoals het Piratenschip en de Ridderburcht. Er zijn tal van leuke speeltoestellen voor kinderen van 3 tot 10 jaar om zich mee te vermaken Er zijn peddel-bootjes, een skelterbaan, springkussen en meer. Ook is er een indoorspeeltuin in het Playmobil Funpark.

10. Wunderland Kalkar

pretpark zweefmolen 4494243 pixabay

Net over de grens met Arnhem ligt het Wunderland Kalkar, waar kinderen en tieners zich de hele dag zullen vermaken met de meer dan 40 leuke attracties. Er zijn onder andere zweefmolens, een achtbaan, een kartbaan en klimwanden tot wel 45 meter hoog. Voor de jongere kinderen zijn er tal van leuke attracties om zich mee te vermaken, van een ballenbak, springkussens, speeltuin tot treintjes en leuke draaimolens.