Top 10 pretparken Benelux 2024

Efteling 1778444 pixabay

Wat zijn de leukste pretparken in de Benelux? Wij hebben de leukste en beste attractieparken van de Benelux voor jou uitgezocht en deze top 10 pretparken samengesteld. Achtbanen, snelstromende rivieren, spannende shows. Een themapark is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in de Benelux zijn leuke en spannende pretparken te vinden. Hier de TOP 10 leukste pretparken van België, Nederland en Luxemburg!

1. De Efteling

efteling python kurketrekker

Met spannende achtbanen, waterattracties en vele andere attracties voor de echte waaghalzen, speeltuinen, draaimolens en andere leuke attracties voor de jongste bezoekers is De Efteling het beste pretpark van de Benelux voor het hele gezin. Ook in de winter, met de Winter Efteling en de andere evenementen zoals het Efteling Midsummer Festival of het Negen Pleinen Festijn is een bezoek aan De Efteling een absolute belevenis!

2. Duinrell

Duinrell MadMill

In Attractiepark Duinrell beleef spanning en avontuur in de vele verschillende attracties. De achtbanen en glijbanen Falcon, Splash, Dragonfly en Aquashute, zorgen samen met de vele andere attracties zorgen voor een onvergetelijke dag in Attractiepark Duinrell. Voor een spetterende ervaring bezoek je ook het subtropische zwemparadijs Tikibad. Kun je niet genoeg krijgen van Duinrell en het Tikibad, dan op het vakantiepark Duinrell.

3. Plopsa de Panne

plopsa de panne plopsa visual

Van de verschillende Plopsa Pretparken is Plopsa De Panne het grootste. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden zich dan ook vermaken met allerlei spannende attracties. De wat oudere kinderen zullen zich vermaken met de achtbanen en wild water banen, waar de jongste kinderen zich vermaken met attracties als speeltuinen, treintjes, draaimolens en veel meer. Er is zelfs een kinderboerderij in het pretpark. Plopsa de Panne is een dag vol plezier voor het hele gezin.

4. Slagharen

slagharen 177153 pixabay

Themapark en Resort Slagharen heeft meer dan 30 spannende attracties, zoals achtbanen, waterbanen, glijbanen, draaimolens en meer. Zijn de attracties in het park nog niet genoeg, combineer dan een bezoek aan het attractiepark met een bezoek aan het subtropisch zwemparadijs Aqua Mexicana. Naast de vele attracties en het subtropische zwemparadijs kun je ook sensationele shows en parades in het park bezoeken.

5. Bellewaerde

reuzenrad 2387619 pixabay

Attractiepark Bellewaerde is het meest veelzijdige attractiepark van België. Niet alleen vind je hier vele interessante rides als de Huracan, River Splash en de Boomerang, het park heeft ook nog eens meer dan 300 exotische dieren. Zo kun je de spanning van de vele rides afwisselen met het bewonderen van prachtige wilde dieren. De Bengal Express brengt je zelfs tot in het tijgerverblijf. Kom naar Attractiepark Bellewaerde en geniet van de attracties en de bijzondere dieren.

6. Walibi Holland

pretpark achtbaan 793397 pixabay

Een dag Walibi is een dag vol spanning en sensatie. Hier vind je de hoogste en snelste achtbanen van de Benelux. De Goliath en de Lost Gravity zijn enkele van de bekendste achtbanen. Iets rustiger aan doe je het in de El Rio Grande. Jongere bezoekers vermaken zich ook uitstekend in de verschillende draaimolens, botsauto’s, treintjes en andere leuke attracties. Hou je van griezelen, dan is, aan het eind van het seizoen, Walibi tijdens Halloween het attractiepark voor jou.

7. Toverland

toverland avalon

Verdeeld over 4 mooie themawerelden, het Land van Toos, Magic Forest, Troy Area en de Magische Vallei, vind je in het attractiepark Toverland veel spannende attracties, zoals achtbannen en wilde rivieren. De jongste bezoekers van Toverland kunnen in het land van Toos, genieten van de show Toos Toverhoed en verschillende leuke attracties. Sensatie zoekers vinden in Troy Area de grootste houten achtbaan van de Benelux.

8. Plopsa Coo

pretpark reuzenrad 2311899 pixabay

Direct onnder de watervallen van Coo, ligt het pretpark Plopsa Coo, met veel leuke attracties, gerelateerd aan de verschillende Studio 100 figuren. Zo is er de Mega Mindy Flyer, de Halvar en de Maya Splash. In het park zijn allerlei attracties voor jong en oud. Van een speeltuin tot zelfs een kartbaan. Vanuit het park, kun je met een stoeltjes lift zelfs de rivier over en de berg op naar een uitkijktoren, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de vallei en het park.

9. Hellendoorn

hellendoorn 1603320 pixabay

Avonturenpark Hellendoorn heeft maar liefst 30 attracties voor jong en oud. Je vindt hier achtbanen, wildwaterbanen, draaimolens, glijbanen, speeltuinen, treintjes, shows en leuke evenementen. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal Dreumesland, waar zij zich zullen vermaken. Ieder jaar zijn er leuke evenementen zoals Zinderende Zomeravond en het griezelige evenement Heksendoorn! Kom naar Hellendoorn voor een dag vol sensatie en plezier.

10. Plopsa Indoor Hasselt

plopsa hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is het grootste indoor pretpark van België. De liefhebbers van de vele studio100 figuren als Mega Mindy, Wickie de Viking en vele anderen, kunnen zich hier de hele dag vermaken met alle attracties. Met glijbanen, zweefmolen, vliegende fietsen en natuurlijk leuke shows is er volop vertier voor het hele gezin! Naast de vele attracties worden er ook vaak evenementen georganiseerd, zoals het K3 weekend.