Goedkoop visum 2024

Visum

Reisvisum Egypte, Turkije, China, Cuba, Vietnam, Thailand, Bali, Australië of Rusland nodig? Online visum aanvragen is gemakkelijk en snel! Buiten Europa kunnen we vaak vrij reizen met een Nederlands paspoort. Maar voor welke landen heb je een visum nodig? En wat kost een visum voor jou vakantieland? Lees hier hoe je weet, of jij een visum, eTA of ESTA document nodig hebt voor jou vakantie en hoe je deze aanvraagt. LET OP: Sinds maart 2020 is een vakantie visum Turkije niet meer nodig!

Goedkoop online e-visum aanvragen

Diverse online instanties maken het gemakkelijk om goedkoop, middels hun website, een visum aan te vragen voor je vakantiebestemming. Door online de aanvraag te doen, hoef je zelf niet eerst naar het consulaat te reizen. In een paar simpele stappen weet je of je voor jouw bestemming een visum nodig hebt. Als ook, welke gegevens het consulaat nodig heeft, hoe lang de aanvraagduur bij het consulaat is en hoeveel dit kost. Voor elk land gelden verschillende toegangsregels. In sommige gevallen ontvang je het visum gratis bij aankomst op de luchthaven van bestemming of zit het visum reeds inbegrepen bij de pakketreis van het reisbureau. Let dus goed op, dat je niet voor niks teveel betaald voor een online e-visum!

Wat kost een visum voor mijn vakantie?

Hieronder enkele populaire vakantiebestemmingen, waarvoor vooraf een e-visum moet worden geregeld. Het is aan te raden een visum, uiterlijk een week voor vertrek te regelen. Genoemde prijzen zijn omgerekend vanuit de lokale valuta van het betreffende land en zijn dus indicatie prijzen (ME = multiple entry & SE = single entry)!

Standaard online visum aanvragen

reisvisummax. verblijfkosten
Visum Egypte 30 dagen SE ± €25,-
Visum Ghana 3 maanden SE ± €60,-
Visum Tanzania / Zanzibar 3 maanden ± €95,-
Visum India 60 dagen SE ± €85,-**
Visum Sri Lanka 30 dagen SE ± €30,-
Visum Rusland 30 dagen SE ± €65,-
Visum Cuba 30 dagen SE ± €30,-*
Visum Suriname 30 dagen SE ± €30,-*

* Voor Cuba en Suriname wordt meestal een toeristenkaart door het reisbureau geregeld bij het boeken van een pakketreis. Deze is ter vervanging van het visum. Je hoeft dan zelf niet een los visum te regelen!

** Let op, dat je bij rondreizen (backpacken) via verschillende landen, in sommige gevallen een ander visum nodig hebt (zoals bijvoorbeeld voor India en Cuba).

Bijzondere visum aanvragen

reisvisummax. verblijfkosten
Visum Vietnam 1 maand SE ± €33,- *
Visum China 90 dagen SE ± €127,- **
ESTA Noord-Amerika 90 dagen ME ± €12,-
eTA Canada 90 dagen ME ± €5,-

* Voor Vietnam dien je vooraf een visum te kopen. ca. €15,- of €30,- (1 of 3 maanden, single entry) of ca. €17,- of €59,- (1 of 3 maanden, multiple entry). Bij aankomst op de luchthaven betaal je nog een toeslag: 'stamping fee', deze kost ca. €20,- voor single entry en ca. €45,- voor multiple entry.

** Print het visumformulier voor China uit en vul hem helemaal in. Verstuur het formulier per post samen met een kleurenpasfoto, een kopie van je paspoort en kopies van je vliegtickets en je hotelreservering(en). Voeg ook een reisschema toe: waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China gaat doen.

Gratis visums

reisvisummax. verblijfkosten
Visum Malediven 30 dagen gratis
Visum Thailand 30 dagen gratis*
Visum Indonesië / Bali 30 dagen SE gratis*
Visum Australië 90 dagen ME gratis

Je ontvangt het visum (stempel) gratis bij aankomst op de luchthaven!

*Wil je langer in het land verblijven? Dan dien je een ander visum of verlenging te kopen op de luchthaven (ca. €30,- tot €50,-).

ESTA- en eTA reistoestemming Amerika en Canada

Voor een vakantie naar de Verenigde Staten heb je een ESTA document nodig. Deze kun je online aanvragen via de website van U.S. Customs and Border Protection. Deze kost ongeveer €12,50 (90 dagen multiple entry).

Voor een vakantie naar Canada heb je een soortgelijke reistoestemming nodig. Deze wordt eTA genoemd. Deze vraag je aan via de website van Government of Canada. deze kost ongeveer €4,50 (90 dagen multiple entry).

Let op dat je niet teveel betaald voor je aanvraag. Via diverse websites moet je vaak vele tientallen of soms zelfs honderden Euro's betalen aan zogenaamde tussenpersonen. Gebruik alleen de bovengenoemde officiële websites voor de ESTA en eTA aanvraag!