Goedkoop backpacken 2024

Rondreis thema backpacken

Op zoek naar goedkope backpackers rondreizen? Ga low budget backpacken. Ontdek eenvoudig super voordelige backpack rondreizen richting de populairste backpack bestemmingen als Australië en Amerika. Beleef je vakantie bestemming intensief tijdens een backpack vakantie. Vind de beste backpack vakanties met Sunnydealz.

Ontdek de wereld met Backpacken

Backpacken is wel de meest vrije en intensieve manier om prachtige gebieden over de hele wereld te ontdekken. Geen georganiseerde reizen maar heerlijk op eigen initiatief reizen door mooie en bijzondere landen. Backpacken in Azië is bijzonder populair. In Oceanië, Midden Amerika, maar ook in Europa zijn er fantastische backpackbestemmingen.

Backpacken voorbereiding

Tijdens een backpack rondreis ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van een vooraf georganiseerd reisschema en boekingen van verschillende accommodaties. Dit zorgt er echter wel voor dat er een goede voorbereiding nodig is.

Low budget Backpacken

Backpacken kan low budget. Maar dan moet je wel op je uitgaven letten. Bepaalde reiskosten zijn noodzakelijk, maar die hoeven niet duur te zijn. De kosten voor accommodatie kunnen worden verminderd door te gaan couchsurfen en er zijn vaak hostels en B&B’s beschikbaar. Vermijd de dure hotels.

Het goedkoper om eten en drinken in de supermarkt te halen, in plaats van een restaurant of fast-foodketen. Een biertje kost vaak al even veel als een maaltijd, ook dit is goedkoper om in de supermarkt te halen.

Wanneer je de kosten kan delen met medereizigers of reizigers die je hebt ontmoet in een hostel bijvoorbeeld, kan ook hier bespaard worden. Deel bijvoorbeeld de kosten voor een tuk-tuk of accommodatie. Zorg er ook voor dat je een reserve potje hebt, voor onvoorziene uitgaven zoals het verlies of diefstal van bagagestukken.

Wat neem ik mee met backpacken

Neem voldoende spullen mee. Op je vakantiebestemming, zeker in ontwikkelingslanden, is niet altijd dat wat je nodig hebt beschikbaar. Goede wandelschoenen en andere goede kleding bijvoorbeeld. Ook kan het verstandig zijn oordoppen en een veld matras mee te nemen, voor een goede nachtrust. Bedenk van te voren goed, wat je allemaal wil zien en doen, pas je bagage hier op aan.

Zorg er ook voor dat je niet te veel spullen mee neemt. Om wat tijd te doden kan het fijn zijn, een boek te lezen, deze zijn echter zwaar. Neem er niet te veel mee, of neem een e-reader of laptop mee. Voor elektronische apparatuur, telefoon, laptop, is het sowieso verstandig een adapter mee te nemen, geschikt voor verschillende soorten stopcontacten.

Gezondheid en veiligheid op reis

Neem voor je op reis gaat ook voldoende maatregelen voor je veiligheid en gezondheid. Zijn er bepaalde gezondheidsrisico's op je bestemming? Heb je vaccinaties nodig? Zorg er voor dat je de juiste vaccinaties tijdig hebt gehad en sluit de juiste verzekeringen af. Ook op de locatie zelf kun je voor verrassingen komen te staan. Neem kleine dingen als een zakmes en waterzuiveringstabletten mee. Maar ook een hangslot om je bagage goed mee af te sluiten is belangrijk. Niet alleen tegen diefstal, maar ook om te voorkomen dat mensen illegale goederen in je bagage verstoppen. Wanneer je goed voorbereid bent, kun je veilig op reis.

Vliegen en overnachten

Het ongebonden reizen is één van de charmes van het backpacken. Je wil dan ook niet vast zitten aan vooraf vastgestelde vliegdata en hotelboekingen. Hier kun je van te voren al rekening mee houden. Wanneer je naar meerdere bestemmingen of landen reist, kan je een combi-ticket kopen. Niet alleen kun je zo gemakkelijk tussen bestemmingen vliegen, vaak zijn combi-tickets ook goedkoper dan losse tickets.

Wanneer je weet op welke datum je op een bestemming arriveert kun je daar ook een accommodatie boeken. Om te voorkomen dat je zonder slaapplaats komt te zitten, kun je gemakkelijk van te voren al een hostel, b&b of goedkope hotelkamer boeken via internet.

Beste reisbureaus voor een backpack rondreis

Meer vakantiedeals bij onze partner websites

Voor de goedkoopste aanbiedingen naar de beste zonbestemmingen ga je naar lastminute-zonvakantie.com. Hier vind je altijd de mooiste last minutes en vliegvakantie aanbiedingen naar de zon. Ben je opzoek naar een goedkope vakantie? De beste last minute deals vind je met lastminute-wintersport.eu. De beste skideals verzameld van de mooiste skigebieden in Europa. Wil je op vakantie met de auto? Voor , zijn er mooie vakantie aanbiedingen te vinden op subtropischzwembad.eu !!!