Goedkope rondreis Noorwegen 2024

Noorwegen flord zomer 1890655 pixabay
Vliegafstand: minder dan 2 uur
Werelddeel: Europa
Taal: Noors
Valuta: Noorse Kroon
Reisdocumenten: Paspoort of ID-bewijs
Reisvaccinatie: Niet noodzakelijk

Goedkope rondreis Noorwegen 2024 boeken? Alle rondreis aanbiedingen en last minute rondreizen van de beste touroperators verzameld. Bewonder de Noorse Fjorden en de bijzondere natuur van Noorwegen en bezoek haar prachtige steden. De mooiste rondreizen met korting vind je bij Sunnydealz. Boek goedkoop een rondreis vakantie Noorwegen.

Beste reisbureaus voor noorwegen

Meer vakantiedeals bij onze partner websites

Voor de goedkoopste aanbiedingen naar de beste zonbestemmingen ga je naar lastminute-zonvakantie.com. Hier vind je altijd de mooiste last minutes en vliegvakantie aanbiedingen naar de zon. Ben je opzoek naar een goedkope vakantie? De beste last minute deals vind je met lastminute-wintersport.eu. De beste skideals verzameld van de mooiste skigebieden in Europa. Wil je op vakantie met de auto? Voor , zijn er mooie vakantie aanbiedingen te vinden op subtropischzwembad.eu !!!

Noorwegen het land van mythen, sagen en Vikingen

Noorwegen is een land van extremen. Het mooiste Noorse fjord, het Geirangerfjord, de hoogste klif Preikestolen, de Noordkaap en natuurlijk de prachtige steden van Noorwegen. Tijdens een autorondreis Noorwegen, fly drive Noorwegen of busreis Noorwegen, komt u langs alle hoogte punten van het land. Ontdek de natuur, cultuur en de folklore van dit prachtige land. Bezoek het Vikingmuseum, rijd over de Trollenweg en bewonder de Fjorden en kliffen als Preikestolen in al hun schoonheid.

Reis naar de mooiste steden van Noorwegen

De stad Oslo is meer dan 1000 jaar oud en heeft tal van historische bezienswaardigheden. Het Parlementsgebouw, het Akerhus en het koninklijk Paleis zijn prachtige historische gebouwen. Op het schiereiland Bygdoy zijn prachtige bezienswaardigheden, waaronder het Vikingschipmuseum. Een uitstapje met een boot over het Oslofjord is ook zeker de moeite waard.

In de omgeving van het oude wintersport en wellness stadje Geilo zijn enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals de hoogste waterval van Noorwegen bij Voringfossen. De stad Bergen wordt ook wel de stad tussen de zeven bergen genoemd. Het middeleeuwse centrum van de stad, Bryggen, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Trondheim staat bekend om de houten pakhuizen, die op palen aan de oever van de Nidelva staan. Het toonbeeld van de stad is de Nidaros Kathedraal, oorspronkelijk uit 1070 na Christus.

Bewonder de mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen heeft een prachtig landschap. De bergen en de ruwe kustlijn met haar talloze fjorden zijn adembenemend. Het Geirangerfjord is één van de bekendste fjorden van Noorwegen. Sinds 2005 is het een UNESCO werelderfgoed. Het fjord is één van de meest toeristische attracties van het land. Een andere fjord wat heel bekend is bij toeristen is het Lysefjord. Dit is echter niet vanwege prachtige watervallen zoals in het Geirangerfjord. De grootste toeristische attractie hier, is het uitzicht over het fjord vanaf de klif Preikestolen. Het uitzichtpunt op de klif bevindt zich 605 meter boven het wateroppervlak.