Goedkope rondreis Peru 2024

Peru 3416889 pixabay
Beste reistijd: Zomer, Herfst
Vliegafstand: minder dan 13 uur
Werelddeel: Zuid-Amerika
Taal: Spaans, Aymara
Valuta: Peruviaanse sol
Reisdocumenten: Paspoort
Reisvaccinatie: Aanbevolen
Reisadvies: Wees alert! (toon reisadvies)

Goedkope rondreis Peru 2024 boeken? Alle rondreis aanbiedingen en last minute rondreizen van de beste touroperators verzameld. Machu Picchu, de Nazcalijnen, het Titicama meer en de hoofdstad Lima, Maak een rondreis Peru om nooit te vergeten. De mooiste rondreizen met korting vind je bij Sunnydealz. Boek goedkoop een rondreis vakantie Peru.

Beste reisbureaus voor peru

Meer vakantiedeals bij onze partner websites

Voor de goedkoopste aanbiedingen naar de beste zonbestemmingen ga je naar lastminute-zonvakantie.com. Hier vind je altijd de mooiste last minutes en vliegvakantie aanbiedingen naar de zon. Ben je opzoek naar een goedkope vakantie? De beste last minute deals vind je met lastminute-wintersport.eu. De beste skideals verzameld van de mooiste skigebieden in Europa. Wil je op vakantie met de auto? Voor , zijn er mooie vakantie aanbiedingen te vinden op subtropischzwembad.eu !!!

De bijzondere bezienswaardigheden van Peru

Peru, het land van de Nazcalijnen, de Inca’s en uiteraard de Inca stad Machu Picchu. Het prachtige Zuid-Amerikaanse land Peru, heeft tal van bijzondere bezienswaardigheden uit het Inca tijdperk en het koloniale verleden. Ontdek de bijzonder ontwikkelde beschaving van ingenieuze Inca’s tijdens een rondreis Peru. Ontdek ook de prachtige flora en fauna van Peru in het Andesgebergte waar de Inca’s leefden met het regenwoud en het Titicacameer.

Bewonder Machu Picchu en de Nazcalijnen

Het hoogtepunt van een rondreis door Peru is uiteraard een bezoek aan de oude Inca stad Machu Picchu. De stad is tijdens de invasie van de Spanjaarden nooit ontdekt en daardoor de best intact gebleven Inca stad van Peru. Hier ontdekt u dat de Inca’s hun tijd ver vooruit waren en technologieën gebruikten waar nog steeds dankbaar gebruik van wordt gemaakt, van bouwtechnieken tot het cultiveren van het land.

Tijdens de verovering van Zuid Amerika door de Spanjaarden zijn veel inheemse steden geplunderd en verwoest, zoals de Inca hoofdstad Cuzco. Door de ligging van Machu Picchu bovenop een bergkam midden in de jungle is de verlaten stad tot 1911 onontdekt gebleven. De stad is bereikbaar via het Inca Trail, wat een netwerk van verharde paden betreft, welke zijn aangelegd door de Inca’s. Alle paden of wegen leiden naar de Inca hoofdstad Cuzco.

Ook andere bijzondere creaties zijn gespaard gebleven, zoals de bijna 2000 jaar oude Nazca lijnen, gemaakt door de Nazca indianen. Deze, in de harde grond uitgegraven, enorme figuren van verschillende dieren, stellen wetenschappers nog steeds voor een raadsel. Redenen van het hoe en waarom ze gemaakt zijn is al vele jaren onbekend.

Bezoek het Titicaca meer en de Uros-indianen

Op het Peruaanse hoogvlakte ligt het Titicaca meer. Het op 3812 meter gelegen meer is, het hoogstgelegen bevaarbare meer in de wereld. Dit meer is met name bekend van de Uros indianen, die hier op handgemaakte eilanden van riet leven. De indianen maken alles van het riet, de eilanden, hun huizen en boten. Oorspronkelijk deden ze dit, om zo te vluchten voor de Inca’s. Tegenwoordig leven de Uros indianen voornamelijk van het toerisme. Tijdens een boottocht over het meer, worden de Uros eilanden en de indianen dan ook veel door toeristen bezocht.

Aan de rand van het meer, waarin zich ook nog vaste eilanden bevinden, ligt de stad San Carlos de Puno, kortweg Puno. Hier zijn enige koloniale gebouwen te bezichtigen. Vanaf Condor Hill is er een prachtig uitzicht over het Titicaca meer.

De bijzondere flora en fauna van Peru

Halverwege Lima en Nazca liggen de Ballestas eilanden voor de kust van Peru, bij de havenstad Pisco. De kleine eilanden worden ook wel de Galapagos eilanden van Peru genoemd. Hier kunt u de Pelikanen, Pinguins en Zeeleeuwen koloniën bewonderen die hier leven. Deze wilde dieren zijn niet de enige die u in Peru kunt spotten.

Peru is het leefgebied van de Condor en de Jaguar. Het natuurgebied rond de Canon del Colca, met een diepte van ongeveer 4 kilometer, één van de diepste kloven ter wereld is het thuis van vele wilde dieren, waaronder Alpaca’s, Lama’s, Kameelachtigen, Vossen en Poema’s. Met enig geluk is hier ook de enorme en indrukwekkende Condor te zien.