Goedkope rondreis Costa Rica 2024

Costa rica 83358963 123rf
Beste reistijd: Lente, Winter
Vliegafstand: minder dan 14 uur
Werelddeel: Noord-Amerika
Taal: Spaans
Valuta: Costa Ricaanse Ricon
Reisdocumenten: Paspoort
Reisvaccinatie: Aanbevolen

Goedkope rondreis Costa Rica 2024 boeken? Alle rondreis aanbiedingen en last minute rondreizen van de beste touroperators verzameld. Maak een rondreis door de jungle van Costa Rica en sluit je rondreis af met een strandvakantie Costa Rica. De mooiste rondreizen met korting vind je bij Sunnydealz. Boek goedkoop een rondreis vakantie Costa Rica.

Beste reisbureaus voor costa rica

Meer vakantiedeals bij onze partner websites

Voor de goedkoopste aanbiedingen naar de beste zonbestemmingen ga je naar lastminute-zonvakantie.com. Hier vind je altijd de mooiste last minutes en vliegvakantie aanbiedingen naar de zon. Ben je opzoek naar een goedkope vakantie? De beste last minute deals vind je met lastminute-wintersport.eu. De beste skideals verzameld van de mooiste skigebieden in Europa. Wil je op vakantie met de auto? Voor , zijn er mooie vakantie aanbiedingen te vinden op subtropischzwembad.eu !!!

Rondreis door de regenwouden van Costa Rica

Het prachtige Costa Rica is rijk aan natuurgebieden. Een kwart van het land bestaat zelfs uit beschermd natuurgebied. De natuur hier is erg divers. Dit komt mede door de aanwezigheid van een aantal vulkanen. Het land kent mangrovebossen, tropische regenwouden maar ook vulkaanlandschappen. Midden in de natuur kan men hier ook heerlijk ontspannen. Rondom de Arenal vulkaan bevinden zich warmwaterbronnen. Terwijl u heerlijk ontspant in één van de Baldi warmwaterbronnen heeft u een prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan.

Door de verschillende landschappen is er ook een grote variatie aan prachtige planten en dieren. Tijdens een wandeling door het woud van Montverde ziet u prachtige varens en orchideeën. De wandeling hier, over een drie kilometer lang wandelpad met meerdere hangbruggen, is op zich al bijzonder. Wanneer u tijdens deze ‘hanging bridges’ excursie ook nog bijzondere dieren kunt zien, zoals het nationale symbool van Costa Rica, de Roodoogboomkikker, dan is deze wandeling onvergetelijk.

Er zijn tal van prachtige excursies door de natuur mogelijk. Reis over de Tarcoles rivier en spot hier de Amerikaanse Krokodil. Ook is het snorkelen in de golfo de Nicoya, met haar kleurrijke onderwaterwereld, een prachtige ervaring.

Cultuur in Costa Rica

Hoofdstad San Jose is veruit de grootste stad van het land. Hoewel de stad zijn oorsprong vindt in het begin van de zeventiende eeuw, is het toch een moderne stad. Met name in de tweede helft van de twintigste eeuw is de stad snel gegroeid. Dit is met name te danken aan de tabak- en koffie industrie. Rondom de stad zijn diverse koffieplantages te bezoeken. Iets wat voor een koffieliefhebber een absolute must-see is.De stad is ook rijk aan musea, met vele culturele elementen als thema. Zo is er het nationaal museum, het pre-Columbiaanse goud museum en het jade museum. Ook zijn er theaters en verschillende historische gebouwen en bezienswaardigheden.

De mooiste stranden van Costa Rica

Aan de westkust van Costa Rica ligt de Golfo Nicoya, welke grenst aan de Pacifische oceaan. Hier ligt de stad Puntarenas op het gelijknamige smalle schiereiland. Vanaf de Rio Barranca loopt het strand over een lengte van bijna dertien kilometer helemaal naar de punt van het schiereiland.Vanuit de havan van Puntarenas reist u gemakkelijk per boot naar het idyllische eiland Isla Tortuga. Het eiland heeft een ruwe rotsachtige kustlijn, maar heeft ook een aantal prachtige goudgele zandstranden waar het heerlijk vertoeven is. Hier kan men niet alleen heerlijk zonnen en zwemmen. Op het strand kan ook heerlijk gebarbecued worden.