Vliegvertraging vergoeding (claim)

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Hoe krijg je geld terug bij vliegtuigvertraging? Vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Check direct of jij recht hebt op een schade vergoeding voor jou vertraagde vlucht! Vlucht geannuleerd of overgeboekt? Ook dan heb je recht op een vergoeding! Krijg geld terug bij vertraging van je vlucht. Is je vlucht geannuleerd? Claim compensatie voor je vertraging- of de annulering van je vlucht. Lees hier hoe je weet of je recht hebt op een vergoeding bij vluchtvertraging en hoe je dit aanvraagt

Vlucht vertraagd claim indienen

Tijdens je vakantie vluchtvertraging oplopen is vervelend. Het is dan ook logisch dat je hiervoor gecompenseerd kunt worden. Dit is zelfs vastgelegd in de Europese Wetgeving. Duurt de vertraging meer dan 3 uur of is de vlucht geannuleerd, dan heb je recht op een vergoeding. De luchtvaartmaatschappij hoort je dan geld terug te geven.

Dit doen ze echter meestal niet vanuit zichzelf (ondanks dat dit wel zo is opgenomen in de regelgeving). Soms proberen ze zich er ook vanaf te maken met een gratis kopje koffie. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de luchtvaartmaatschappij de vluchttijden wijzigde, zodat een vertraging onder de 3 uur uitkomt. Maar vaak heb je wel degelijk recht op een aanzienlijke schadevergoeding.

Het is nog wel eens lastig om de luchtvaartmaatschappij ervan te overtuigen dat je recht hebt op een vergoeding bij vliegvertraging. Gelukkig zijn er online instanties, welke je kunnen helpen alsnog je vergoeding te krijgen. Deze vergoeding kan wel oplopen tot € 600,-! De hoogte van de vergoeding is wettelijk vastgelegd en ligt tussen de € 250,- en € 600,- per persoon per geval.

Online compensatie vlucht vertraagd aanvragen

Via vlucht-vertraagd.nl kun je gemakkelijk en snel de vergoeding waar je recht op hebt, aanvragen. Controleer in 6 simpele stappen of je recht hebt op compensatie en dien je claim in. Vlucht-vertraagd.nl gaat voor je aan de slag en je ontvangt je compensatie, op ‘no cure, no pay’ basis. Krijg je geen compensatie, dan kost het je ook niets.

Om geld terug te krijgen, klopt vlucht-vertraagd.nl aan bij de luchtvaartmaatschappij en vraagt het geld terug voor de vertraging van de vlucht. Ook dienen ze een klacht in bij de handhavende instantie in het land waar de vertraging is ontstaan tot aan het versturen van een sommatie. Je hoeft alleen je vluchtnummer, datum van de vlucht en je persoonlijke gegevens door te geven. Vlucht-vertraagd.nl dient de compensatie aanvraag vervolgens voor je in.